Industry Info  
Festo
Festo

В Русе подготвят иновационен лагер за декарбонизация на транспорта - 11.03.2022

11.03.2022   |   Начало»Бизнес
 

През май т.г. община Русе в партньорство с Русенския университет "Ангел Кънчев" и Асоциацията на Дунавските общини "Дунав" организира иновационен лагер на тема "Декарбонизация на транспорта за региона на Русе в Зеления преход – изграждане на иновационен капацитет за бъдещето". Събитието се организира в рамките на проект по програмата на Европейската комисия и Съвместния изследователски център "Науката среща регионите".

В него ще се включат над 120 политици и практици, учени и иноватори, предприемачи, бизнес асоциации и граждански организации в областта на транспорта, енергийните системи, градското и речното крайбрежно планиране, местното и регионалното развитие, околната среда.

Иновационният лагер ще сформира няколко различни работни групи, които ще предлагат технологични и организационни/регулаторни решения за декарбонизация на транспорта. Планираните специфични теми са алтернативни горива и зелени технологични опции в плавателни съдове, превозни средства и инфраструктура и интеграция на мултимодални транспортни системи и дигитализация.

Иновационният лагер ще се проведе от 10 до 13 май т.г. под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Сред официалните гости се очаква да бъдат министри, евродепутати и европейски комисари, имащи отношение към темата.

     
Източник: Община Русе

Ключови думи: Община Русе   декарбонизация   транспорт  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...