Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Започва осмото издание на ученическия хакатон Hack TUES

10.03.2022   |   Събитията
 

От 10 до 13 март 2022 г. ще се проведе осмото издание на ученическия хакатон Hack TUES, организиран от учениците в столичното Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Технически университет – София в тясно сътрудничество и под ръководството на екипа на Асоциацията на завършилите ТУЕС (АЗТУЕС).

И тази година състезанието, в което ще участват 224 ученици в 50 отбора, ще се проведе изцяло онлайн. Младите ИТ специалисти ще имат възможността да комуникират с десетки ментори – професионалисти от различни ИТ компании, които ще им помагат за реализацията на иновативните им идеи.

Темата на събитието ще бъде обявена при откриването му на 10 март в YouTube канала на ТУЕС. Учениците ще имат на разположение два дни, за да реализират своите софтуерни и хардуерни проекти. На 13 март ще се проведат полуфиналите и финалите на Hack TUES Infinty. Победителите ще бъдат обявени в края на деня. Финалът и награждаването също ще се излъчват на живо в YouTube канала на ТУЕС.

Сред отличените проекти в Hack TUES през изминалите години са приложение, което предлага най-удобния маршрут за велосипедисти на базата на замърсяването на въздуха, чат бот, който с помощта на машинно самообучение помага да разберем заобикалящите ни екологични проблеми, робот, който се придвижва и с помощта на изкуствен интелект разпознава отпадъци и ги събира, IoT система, която управлява системите в дома, като намалява излишната консумация на електроенергия, автоматизирана система за доставка на пратки с дронове, радио на 60 години, което използва нови технологии, браузър разширение за Chrome, коeто разпознава пропаганда, проект за виртуално изобразяване на високотехнологичен дом, вградено устройство с камера и изкуствен интелект в помощ на незрящите хора, система за проследяване на автентичността на Prod приложение за резюмиране на текст, използващо невронни мрежи, и 2D симулация на генетичен алгоритъм.

     
Източник: ТУЕС

Ключови думи: ТУЕС   ТУ - София   Hack TUES   изкуствен интелект   IoT  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...