Industry Info  
Festo
Festo

Международното изложение ceramitec се завръща след двегодишно отсъствие - 08.03.2022

08.03.2022   |   Начало»Предстоящо
 

След двегодишно прекъсване международното изложение на керамичната индустрия ceramitec се завръща на живо в Мюнхен от 21 до 24 юни.

Сред акцентите на ceramitec 2022 ще бъдат иновациите в производствените процеси, нови материали, щадящи природата и пестящи енергия приложения.

Климатичните промени са движеща сила за иновациите в сектора повече от всякога, посочват организаторите от Messe Muenchen и допълват, че изложителите и посетителите на изложението ще видят конкурентни решения, които могат да спомогнат за опазването на природата, без да изискват компромис с качеството или повишаване на разходите.

Производители на керамични тухли ще покажат най-новите технологии за декарбонизация на производството. Редица изложители, някои от които ще се включат в изложението за първи път, ще представят иновации в областта на керамичните материали, устройства и технологии, както и интегрирането на материали в сложни системи. Ефективното използване на ресурсите ще бъде обща тема за изложителите в областта на фината керамика, огнеопорната керамика, техническата керамика, адитивното производство и праховата металургия.

Институтът за приложни технологии, прахова металургия и керамика при университета RWTH в Аахен, Германия, ще представи резултатите от проучване за това как с прахова технология могат да се произвеждат метални и керамични материали. Експертите ще се спрат на адитивното производство с твърди метали – от развитие на материалите до производството на компоненти, включително технологии за присъединяване. Ще бъде показана практическата страна на развитието, производството и използването на композитни материали в редица индустриални сектори, както и приложения на керамиката в олекотени конструкции, електромобилността и други технологии на бъдещето.

Повече за ceramitec 2022 можете да видите тук.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   ceramitec   керамична индустрия  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...