Industry Info  
Festo
Festo

НАСА обяви състезание за решения в областта на електрозахранването и съхранението на енергия

08.03.2022   |   Бизнес
 

В рамките на лунната програма "Artemis" НАСА планира да се завърне на Луната с помощта на иновативни технологии с цел да проведе невиждани досега по мащаба си проучвания на лунната повърхност. Успехът на програмата зависи от наличието на системи, които да са в състояние да подсигурят минна, строителна и научноизследователска дейност и човешко присъствие на Луната.

В тази връзка НАСА стартира фаза 2 от инициативата Watts on the Moon Challenge с награден фонд от до 4,5 млн. щатски долара. Със сумата ще се финансира проектирането, създаването и представянето на прототипи на решения в областта на електрозахранването и съхранението на енергия за космически приложения. Особено важни при реализирането на решенията ще бъдат максималното увеличение на тяхната ефективност и минимизирането на масата им, тъй като транспортирането на оборудването, необходимо за човешкото присъствие на лунната повърхност ще изисква множество мисии, посочват от НАСА.

"Инициативи като Watts on the Moon ни дават възможност да използваме креативността на индустрията, академичните среди и обществото, за да се завърнем на Луната", заявява Джим Ройтер, асоцииран администратор на Дирекцията за космически технологии на НАСА във Вашингтон. Той изразява надежда, че тези решения, представени в рамките на инициативата, биха могли да намерят важни приложения и на Земята.

Директорът на Изследователския център Глен на НАСА в Кливлънд д-р Марла Перез-Дейвис посочи, че академични организации и частния сектор могат да участват както самостоятелно, така и съвместно.

Заявления за участие в състезанието ще се приемат до 15 юни 2022 г. Тази фаза от инициативата ще продължи приблизително 30 месеца и ще се проведе в три кръга.

Повече за Watts on the Moon Challenge можете да видите тук.

     
Източник: НАСА

Ключови думи: НАСА   NASA   електрозахранване   съхранение на енергия  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...