Industry Info  
Festo
Festo

РУ "Ангел Кънчев" с проект за нов дигитален иновационен хъб

07.03.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Русенският университет "Ангел Кънчев" кандидатства с нов проект за Европейски дигитален иновационен хъб по програма Дигитална Европа. Той обединява общо 13 партньора с опит в дигиталната трансформация на бизнеса и въвеждането на технологии, свързани с изкуствен интелект, добавена и виртуална реалност, киберсигурност, блокчейн технологии и 3D моделиране.

Проектът "РУ-ДИХ" има за цел да подобри конкурентоспособността на бизнеса в Северозападен и Севeрен централен район чрез дигитализация на производствени процеси и услуги и въвеждане на иновативни решения, като използва синергията и възможностите на регионалните иновационни екосистеми.

Партньори по проекта са Русенската търговско индустриална камара, Българо-румънската търговска камара, община Русе, Асоциацията на Дунавските общини, Recheck, Сирма Ей Ай, Клъстър "Изкуствен интелект", Българско дрон общество, Клъстър за интеграция на нововъзникващи технологии (ETIC), Агенцията за развитие на човешките ресурси, Асоциация Инобридж, както и основаният през миналата година Дунавски дигитален хъб.

В случай, че проектът получи зелена светлина компании от региона ще могат да се възползват от експертизата и разработките на лабораториите, които се създават в рамките на Центъра за върхови постижения по проект "УНИТе", както и тези в обхвата на 5D Алианс – мащабна инициатива за създаване на научноизследователска инфраструктура в рамките на Националната пътна карта за научна инфраструктура.

Проектът е подкрепен от Европейската предприемаческа мрежа, Европейската бизнес мрежа, Българската асоциация на стартъп компаниите, както и от Еврoпейския дигитален хъб – Влахия (Румъния). Обединените усилия на двата хъба ще бъдат насочени към създаването и развитието на "Дунавски цифров зелен коридор", включваща съществуващи и новосъздадени дигитални хъбове в Дунавското пространство.

     
Източник: РУ

Ключови думи: РУ "Ангел Кънчев"   изкуствен интелект   дигитална трансформация  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...