Industry Info  
Festo
Festo

FANUC разширява серията колаборативни роботи CRX - 07.03.2022

07.03.2022   |   Начало»Бизнес
 

FANUC обяви, че разширява серията си колаборативни роботи CRX с три нови модела – CRX-5iA, CRX-20iA/L и CRX-25iA. Компанията ще представи всички пет модела от серията на международното изложение по роботика IREX 2022 от 9 до 12 март в Токио и на IREX Virtual от 1 до 18 март т.г.

"Отчитаме голямо търсене на колаборативни роботи на европейския пазар и искаме да предложим подходящи решения за широк спектър от приложения. Нашите коботи са проектирани да подпомагат производители от всякакъв мащаб – малки или големи – за разширяване на техните възможности чрез решения с най-висока степен на надеждност", заяви Шиничи Танзава, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Europe.

Новите модели коботи допълват съществуващата продуктова гама от колаборативни роботи CR и CRX на FANUC, която в момента включва общо 11 модела с тегло от 4 до 35 кг. Това е най-обширната гама коботи, която в момента се предлага на пазара, посочват от FANUC.

Новите коботи CRX-5iA, CRX-20iA/L и CRX-25iA са с полезен товар съответно от 5 кг, 20 кг и 25 кг и максимален обсег съответно от 994 мм, 1418 мм и 1889 мм.

Коботите от серията CRX са безопасни, лесни за използване, надеждни и многофункционални решения за широк спектър от приложения като инспекция, зареждане/разтоварване на машини, опаковане, палетизиране, шлифоване, заваряване и др., отбелязват от FANUC. С клас на защита IP67, те могат да се използват дори в производствени зони с тежки експлоатационни условия.

"Продуктовата гама CRX на FANUC предлага познатите интелигентни функции и надеждност, с които нашите клиенти са свикнали", заяви Ралф Вьолингер, вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за роботи на FANUC Europe. "Тяхното малко тегло, лесна настройка и интуитивно управление ги правят изключително подходящи за внедряване особено за начинаещи потребители на роботи", допълни Вьолингер.

FANUC ще започне да доставя новия CRX-20iA/L през април 2022 г., а CRX-25iA и CRX-5iA – през юни 2022 г.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   CRX   CR   коботи  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...