Industry Info  
Festo
Festo

НСИ отчита подобрение на бизнес климата в промишлеността през февруари - 02.03.2022

02.03.2022   |   Начало»Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) публикува данни за бизнес климата в страната през февруари 2022 г. Според тях общият показател нараства с 1,4 пункта спрямо предходния месец. Подобрение на показателя се наблюдава в промишлеността, търговията на дребно и сектора на услугите, а в строителството е регистрирано понижение.

Бизнес климатът в промишлеността се повишава с 2,7 пункта в резултат на оптимистичните оценки и очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията. Същевременно и прогнозите им за производствената активност през следващите три месеца остават благоприятни.

Несигурната икономическа среда продължава да е основният фактор, ограничаващ развитието на бизнеса, посочен от 56,4% от предприятията. На заден план остават факторите недостиг на работна сила, други и недостатъчно търсене от страната.

Според последната анкета делът на мениджърите, които продължават да очакват продажните цени в промишлеността да се повишат през следващите три месеца, е 22,9%.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   бизнес климат  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...