Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Festo обяви мерки за постигане на климатична неутралност до 2023 г.

02.03.2022
 

Festo обяви плановете си да стане климатично неутрална компания до 2023 г. За целта фирмата ще предприеме поредица от инвестиции за неутрализиране на оперативните емисии (scope 1 и scope 2).
 
"Festo значително ще намали своя въглероден отпечатък през следващите две години. В резултат в края на 2023 г. всички наши производствени и логистични съоръжения, както и търговските обекти в Германия и седалището ни в Еслинген ще станат въглеродно неутрални", заяви председателят на Управителния съвет на компанията д-р Оливер Юнг в обръщението си към служителите в края на 2021 г.
 
Планираните мерки са насочени към подобряване на енергийната ефективност на производствените процеси, като в бъдеще всички сгради ще бъдат проектирани с въглеродно неутрални климатични системи. Festo възнамерява да увеличи собственото производство на възобновяема енергия с фотоволтаици и значително да редуцира количеството електричество, закупувано от външни доставчици. Също така компанията ще премине към използване на 100% зелена енергия.
 
Стратегията за устойчивост на Festo е изцяло съобразена с Целите на ООН за устойчиво развитие и е важна част от корпоративната стратегия на фирмата до 2025 г.
 
Намаляването на енергийното потребление на продуктите на Festo, които вече са в употреба, е сред целите на изследователската и развойна дейност на компанията, като нови новаторски решения в тази сфера ще бъдат показани на Хановерския панаир 2022 г.
 
С решението да стане въглеродно неутрална Festo поема своята част от отговорността като семеен бизнес и дава своя принос за решаването на най-голямото предизвикателство пред човечеството – борбата с климатичните промени и последиците от тях. "Вярваме, че нашата отдаденост на екологичния преход на бизнеса и промишлеността има смисъл за всички нас в семейството на Festo и предлага широк спектър от възможности", заяви д-р Оливер Юнг.

 

 

 

 

Фесто ЕООД
1592 София
бул. Христофор Колумб 9
Тел.: ++359 (0)2 / 960 07 12 
Факс: ++359 (0)2 / 960 07 13
E-Mail: festo_bg@festo.com
www.festo.bg

 

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   устойчив бизнес   ВЕИ   Хановерски панаир  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...