Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха носителите на Наградите на БАИТ за 2021 г. - 25.02.2022

25.02.2022   |   Начало»Събитията
 

На официална церемония на 24 февруари 2022 г. Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) обяви носителите на годишните награди на асоциацията за 2021 г. И тази година събитието се проведе във виртуално студио и бе излъчвано онлайн.

Носител на наградата за специален принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България е проф. д-р инж. Сотир Сотиров, заместник-ректор по международната дейност и следдипломна квалификация на Университет "Проф. д-р. Асен Златаров" в Бургас. Освен създател на нови специалности и катедри с ИТ насоченост в университета, проф. Сотиров работи активно с община Бургас – в лаборатория за виртуална и добавена реалност запознава преподаватели с новите технологии. Също така е създател на Хакатон Бургас, който подпомага града с интелигентни решения. Основен двигател е на инициативата "Лятна IT академия", в която са се обучавали над 600 ученици и студенти. 

В категория Младежка награда журито отличи проекта Shopping energy на осмокласничките Антония Митева и Румяна Иванова от Бургас. Това е работещ, сертифициран прототип на количка за пазаруване, която произвежда "чиста, зелена" електрическа енергия, която може да се използва за зареждане на телефона на клиента, докато пазарува, или след края на пазаруването да се прехвърли в по-голяма акумулаторна батерия на стоянка.

В категория Образователна награда плакета грабна Абилитикс за онлайн обучителната платформа "Чатмат".

Наградата в категория Журналистически принос получи Доротея Николова от БНР/Радио Варна, автор и водещ на предаването за предприемачество и иновации "Start Up".

В категория Публична администрация наградата получи Националната агенция по приходите за проект "Надграждане на основните системи на НАП за предоставяне на данни и услуги към вътрешни и външни системи".

В категорията StartUp компания победител стана Ампеко със софтуер за управление на зарядни станции. Компанията стартира с 6-има основатели, а 3 години по-късно има над 50 служители и развива дейност на 6 континента.

Наградата за Успешен български ИКТ продукт/услуга бе спечелена от ЗенХолд за разработването на VR технология, съчетаваща похватите на фотограметрията и гейминга. Тя вече се използва за обучения на персонала в компании от различни индустрии. 

В категория Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика журито отличи Дентална клиника "Д-р Парушева". През 2021 г. лечебното заведение започва да предлага дентални услуги в същия ден чрез 3D принтиране и изцяло дигитален работен процес.

     
Източник: БАИТ

Ключови думи: БАИТ   ИКТ услуги   зарядни станции   награди   3D принтиране  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...