Industry Info  
Festo
Festo

Multivac разширява производствената база в Индустриален парк Божурище - 25.02.2022

25.02.2022   |   Начало»Проекти
 

С официална първа копка Multivac стартира реализацията на проекта за разширяване на производствената сграда на компанията в Индустриален парк Божурище. В събитието взеха участие д-р Кристиан Лау, изпълнителен вицепрезидент на производството в Multivac, Мийрям Сервет Мустафа, управляващ директор на Мултивак България Продакшън, д-р Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони (НКИЗ), и кметът на Божурище Георги Димов.

На площ от около 5000 кв. м ще се изградят производствени и монтажни зони, както и модерни офиси. Обемът на инвестициите е около 5 млн. евро, а завършването е планирано до края на 2022 г.

"Заводът в Божурище се развива в положителна посока, откакто бе пуснат в експлоатация преди три години и половина, и мощностите са напълно заети. Това включва оборудване с най-нови технологии, отдели за монтажни дейности и също така споделени услуги, обслужващи различни компании от групата Мултивак. Радвам се, че с разширението ние ще увеличим производствения си капацитет", заяви д-р Кристиан Лау.

"Постигнатите резултати през този период доведоха до решението ни да продължим да инвестираме в България", допълни Мийрям Сервет Мустафа. По нейните думи разширяването на производствената сграда и създаването на нови работни места са потвърждение на стабилното развитие на компанията в България.

Multivac пусна в експлоатация завода в Божурище през 2018 г. Освен в България компанията има още дванадесет производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ, както и над 80 компании за продажби и предоставяне на услуги по целия свят.

     
Източник: Мултивак България Продакшън

Ключови думи: Multivac   Мултивак България Продакшън   НКИЗ   индустриални зони  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...