Industry Info  
Festo
Festo

БФБЛ отчита засилен интерес към годишните Награди за отговорен бизнес за 2021 г. - 18.02.2022

18.02.2022   |   Начало»Събитията
 

Общо 116 корпоративни инициативи с кауза се състезават в седемте категории на Наградите за отговорен бизнес 2021, съобщават от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Въпреки пандемията и свързаните с нея трудности и трансформации кандидатурите в настоящото издание на конкурса бележат ръст от 4,5% в сравнение с предходната 2020 г. Увеличение има и в броя на участниците – 80 компании от различни сектори или 2,56% повече спрямо предходното издание.

19-ото издание на конкурса се провежда под мотото "Дай добър пример". Целта на инициативата е да се отличат най-добрите корпоративни проекти със значимо въздействие върху хората, обществото и природата.

Новост в актуалното издание е категорията "Многообразие на работното място" – част от усилията на БФБЛ като учредител на Хартата на многообразието в България да насърчи равенството и социалното приобщаване в работна среда. За отличието в тази категория се съревновават девет проекта.

Най-многобройни по традиция са кандидатурите в категория "Инвеститор в обществото" – 34. Следва категорията "Инвеститор в знанието" с 19 номинации, с което бележи спад в сравнение с предходното издание. За призовете в категориите "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" и "Маркетинг, свързан с кауза" се борят по 16 проекта. Кандидатурите за титлата "Инвеститор в околната среда" са 15 или два пъти повече от 2020 г. Седем са претендентите за приза "Най-добра социална политика на малко и средно предприятие".

Всички 116 кандидатури във всички седем категории се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към отговорен проект на компанията.

Победителите в отделните категории, както и подгласниците им, класирани на второ и трето място, ще бъдат обявени на церемония по награждаването, която ще се състои при първа възможност предвид ситуацията с COVID-19 в страната, през април 2022 г.

     
Източник: БФБЛ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БФБЛ   Годишни награди за отговорен бизнес   МСП  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...