Industry Info  
Festo
Festo

ГБИТК представи публикацията "Икономика и опазване на околната среда" - 17.02.2022

17.02.2022   |   Начало»Събитията
 

На онлайн събитие Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Фондация Конрад Аденауер представиха публикацията "Икономика и опазване на околната среда".

Публикувана e триезична – на немски, български и английски език, и е налична в дигитална и печатна форма. В нея се разглежда връзката между икономиката и околната среда, дали и как опазването на околната среда може да съществува едновременно с икономическия растеж, особено като се има предвид настоящият институционален фокус върху зелените политики. Страната, върху която се фокусира, е България.

Събитието откри д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, който отбеляза, че здравословната околна среда и щадящото използване на ресурси са предпоставка за дългосрочно икономическо и социално развитие, a бъдещето на света е в кръговата икономика. Целта на публикацията е да информира всички заинтересовани страни в Германия и България за текущото развитие на европейско и национално ниво по темата за опазване на околната среда, допълни той.

Торстен Гайслер, ръководител на бюрото на Фондация Конрад Аденауер в България сподели, че Европейският съюз преследва висока цел в сферата на опазването на околната среда за постигане на пълна климатична неутралност на Съюза до 2050 г. "Публикацията показва въз основа на многобройни примери, че повишената защита на околната среда и особено на климата предизвиква иновационни импулси, които генерират икономически растеж и модерни работни места, като същевременно се повишава конкурентоспособността", каза Гайслер. Мерките за опазване на климата и Зелената сделка на ЕС също носят големи възможности за България. Важно е да се генерира икономически растеж, който да повишава качеството на живот чрез опазване на природните ресурси, допълни той.

     
Източник: ГБИТК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ГБИТК   ЕС   ЕК   кръгова икономика  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...