Industry Info  
Festo
Festo

Обсъдиха възможностите за интеграция на общи енергийни пазари между България и Сърбия

17.02.2022   |   Бизнес
 

Министърът на енергетиката Александър Николов проведе среща с вицепремиера на Сърбия и министър на минното дело и енергетиката проф. д-р Зорана Михайлович. По време на срещата бяха обсъдени перспективите пред двустранното сътрудничество в сектора. Основна тема беше интеграцията на общи енергийни пазари. 

Акцент в рамките на визитата беше устойчивостта и сигурността на системата в контекста на международното поскъпване на цените на енергоносителите и евентуална опасност от нарушаване на редовността на международните доставки. 

Сръбският президент Александър Вучич, премиерът Ана Бърнабич и вицепремиерът Зорана Михайлович изразиха готовност да предоставят инвестиционно намерение при евентуално стартиране на проект за нови ядрени мощности. Двете страни обсъдиха и общи предизвикателства при целите за декарбонизация.

Доказателство за добрите двустранни отношения в енергетиката е напредъкът по изграждането на междусистемната газова връзка България – Сърбия, която се очаква да бъде завършена до октомври следващата година.

     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   енергийни пазари  

Област: Енергетика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...