Industry Info  
Festo
Festo

Европейската комисия прие работната програма на ЕСИ за 2022 г. - 17.02.2022

17.02.2022   |   Начало»Бизнес
 

Европейската комисия прие работната програма на Европейския съвет по иновациите (ЕСИ) за 2022 г. Тя открива възможности за финансиране на стойност над 1,7 млрд. евро през тази година за разрастване на авангардни новатори и създаване на нови пазари, например в областта на квантовите изчислителни технологии, батериите от ново поколение и генната терапия.

Създаден през март 2021 г. като ново звено по линия на програмата "Хоризонт Европа", ЕСИ разполага с общ бюджет от над 10 млрд. евро за периода 2021 — 2027 г.

Работната програма за 2022 г. съдържа няколко нови елемента, които опростяват процеса на кандидатстване и допринасят за реализацията на политиките на Европейския съюз, посочват от ЕК.

Сред нововъведенията са инициативата Scale-Up 100, която ще подкрепи 100 обещаващи високотехнологични дружества с потенциал да станат "еднорози" (с капиталова оценка от над 1 млрд. евро). Капиталови инвестиции от над 15 млн. евро в дружества, работещи по технологии от стратегически европейски интерес, са предвидени в рамките на инструмента "Ускорител" на ЕС. Предвижда се и по-силна подкрепа за жените новатори.

Работната програма за 2022 г. съдържа актуализиран набор от "Предизвикателства на ЕСИ". С бюджет от над 500 млн. евро, те предоставят възможности за финансиране на стартиращи предприятия с цел разработване на технологии, които ще допринесат за постигане на целта на ЕС за намаляване на нетните емисии на парникови газове с най-малко 55% до 2030 г., както и за изграждане на стратегическа автономност в областта на квантовите, космическите и новите медицински технологии.

Всички проекти на ЕСИ имат достъп до услуги за ускоряване на бизнеса, които осигуряват инструктори, наставници и експертни знания, възможности за партньорство с предприятия, инвеститори и други, както и редица други услуги и прояви, посочват от Комисията.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ЕС   ЕСИ   Хоризонт Европа  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...