Industry Info  
Festo
Festo

Започна строителството на новия завод на Екстрапак - 16.02.2022

16.02.2022   |   Начало»Проекти
 

Екстрапак стартира строителството на новия си завод на около 5 км западно от Велико Търново в землището на с. Леденик. В него ще работят около 80 души с различна квалификация.

Съоръжението ще се простира на над 7908 кв. м, а на покрива му ще има фотоволтаична централа, която ще генерира част от необходимата електроенергия.

Това е четвъртият завод на компанията. Подготовката на проекта отнема близо 9 месеца, по време на които са извършени различни проучвания и проектирането. Целта на Екстрапак е да събере под един покрив всички процеси по производството на флексо-непечатъни хартиени опаковки. С новия завод компанията ще може да увеличи три пъти производството на хартиени чанти и торбички, както и да разшири диапазона на продуктите и предлаганите размери.

В новия завод ще се произвеждат продукти от екологични видове хартия, сертифицирани по най-строгите стандарти за устойчиво добиване на дървесина, посочват от Екстрапак. Печатът на опаковките ще бъде с щадящи природата мастила на водна основа. Голяма част от технологичното оборудване вече е поръчано. 

     
Източник: Екстрапак

Ключови думи: Екстрапак   опаковки  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...