Industry Info  
Festo
Festo

Кока-Кола ХБК отново бе призната за най-устойчивата компания за напитки в Европа

11.02.2022   |   Бизнес
 

Кока-Кола ХБК отново бе определена от S&P Global като най-устойчивата компания за напитки в Европа, като същевременно с това, за единадесета поредна година, се нареди сред първите три компании в сектора в световен мащаб.

Новината бе оповестена в Годишния доклад на S&P Global, който потвърждава индекса на Dow Jones за 2021 г. (DJSI). Кока-Кола ХБК получи и сребърна награда от S&P Global.

"Този резултат съответства с независимите оценки и резултати за Кока-Кола ХБК от други уважавани проучвания и индекси за устойчивост, включително MSCI ESG, CDP, FTSE4Good, както и FTSE Russel ESG", посочват от компанията.

През последното десетилетие компанията спести 1,8 млн. т CO2, както и 6,5 млрд. литра вода в процеса на производство и доставка на своите продукти. Повече от 98% от стоките и суровините се набавят от местни производители.

На шест от пазарите, на които компанията оперира, се предлагат пет марки минерална вода в бутилки, които са изцяло направени от rPET. В Италия в същите бутилки вече се произвеждат и всички газирани безалкохолни напитки на компанията.

Кока-Кола ХБК заменя трудно рециклируемите пластмасови пръстени на кеновете с разфасовка тип стек с KeelClip™ – минималистичен, напълно рециклируем и компостируем, картон, сертфициран по стандартите на FSC. Тази промяна се осъществява на десет от пазарите на Кока-Кола ХБК, като основната цел е през 2022 г. тази оптимизация да бъде въведена във всички страни в ЕС.

През октомври 2021 г. Кока-Кола ХБК пое ангажимент да постигне нулеви нетни емисии по цялата си верига на производство до 2040 г. Компанията създаде план за действие и до 2025 г. ще инвестира 250 млн. евро в инициативи за намаляване на вредните емисии.

     
Източник: Кока-Кола ХБК

Ключови думи: Кока-Кола ХБК   rPET   хранително-вкусова промишленост  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...