Industry Info  
Festo
Festo

Община Габрово подготвя инвестиционна концепция за нискоемисионна индустриална зона - 09.02.2022

09.02.2022   |   Начало»Бизнес
 

Община Габрово обяви, че подготвя инвестиционна концепция за изграждане на въглеродно неутрална индустриална зона. Идеята е да се проучат възможностите за производство на енергия чрез фотоволтаици във фабрики от Северната индустриална зона на града.

Освен това ще бъдат извършени технически одити за постигане на проектна готовност за енергийно обновяване на 60 многофамилни жилищни сгради, както и предварителни проучвания за въвеждане на енергоефективни мерки в публични сгради за достигане до енергиен клас "А".

Инвестиционната концепция ще включва икономически, правен и инженерен анализ, структура и принципи на управлението, финансова стратегия и пътна карта за изпълнение и мониторинг. Целта е да се подпомогне достъпът до различни източници на финансиране в бъдеще както за общинските обекти, така и за собствениците на апартаменти и за местния бизнес. Документът трябва да бъде готов до есента на тази година.

Инициативата е в рамките на проект по Европейския механизъм за градско развитие (European City Facility), за който община Габрово има подписан договор на стойност 60 000 евро. Той се изпълнява по програмата за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020". Чрез помощта повече от 200 града и общини в Европейския съюз ще разработят концепции в областта на климата и енергията. На национално ниво освен Габрово са одобрени още общините Добрич, Бургас и Белене.

     
Източник: Община Габрово

Ключови думи: Община Габрово   индустриални зони   ЕС   Хоризонт 2020  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...