Industry Info  
Festo
Festo

СОАПИ обяви нова услуга в подкрепа на бизнеса в София - 08.02.2022

08.02.2022   |   Начало»Бизнес
 

Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) представи новата услуга "Зелена карта за административно обслужване", която ще предоставя на инвеститорите в София от тази година.

Основната цел е да се оказва съдействие за индивидуално административно обслужване на територията на Столична община на инвеститори, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), и на такива, които не са, но отговарят на условията. Специален акцент се поставя върху стартиращите иновативни предприятия, за които не са предвидени общи насърчителни мерки в нормативната уредба.

Първите четири "зелени карти" бяха връчени на официално събитие от столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Общият размер на инвестициите на компаниите е 65 млн. лв.

"Общинската агенция за инвестиции, която реформирахме преди няколко години, създаде този нов инструмент като "бърза писта" за обслужване на инвеститори", поясни Фанъдкова, след като връчи сертификатите за "зелена карта" на София Мед и Елка.бг.

София Мед планира реализацията на нов инвестиционен проект за 20 млн. евро, като голяма част от тези средства ще бъдат вложени в разширяване на производството в сферата на т.нар. зелени решения.

"Инвеститорите, бизнесът имат нужда от две неща – правна сигурност и предвидимост. Такъв е смисълът и на "зелената карта", заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев при връчването на сертификатите на Кей Био Индъстри България, която ще създаде високотехнологичния индустриален парк "Хемус" в район "Кремиковци", и на Дексикон.

"Пандемичната ситуация доведе до спад в икономиката на страната, но в София бизнесът продължава да инвестира и ние регистрираме макар и малък икономически растеж", коментира председателят на Надзорния съвет на СОАПИ Николай Стойнев.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   СОАПИ   индустриални паркове   ЗНИ  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...