Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Партньорите по проект GRESS идентифицират мерки за насърчаване на прехода към зелена икономика в България

08.02.2022   |   Събитията
 

Финалната среща по проект GRESS по програма ИНТЕРРЕГ Европа се проведе в края на януари 2022 г., съобщават от София Тех Парк, партньор по проекта, чиято основа цел е стимулирането на прехода към зелена икономика.

На срещата партньорите от Клийнтех България представиха разработените мерки и приложимостта им в новата програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021 – 2027. Фокусът е поставен върху подкрепата за изграждане на промишлени симбиози между предприятия по веригите на стойността, комплексни услуги за малки и средни предприятия и стартиращи компании на принципа "услуги на едно гише" и нов подход за подкрепа на клъстери със секторна ориентираност. Мерките за предоставяне на услуги за предприятия ще мобилизират ресурс от близо 40 млн. евро под формата на финансови инструменти и грантове.

През последните 2 години партньорите по проекта, съвместно с експерти от държавни и частни институции, проучваха, оценяваха и дефинираха мерки за стимулиране на прехода към зелена икономика в България. Мерките са взаимствани от партньорските региони по проекта в Норвегия, Италия, Полша и Гърция.

Диалогът с партньорите за прилагане на опита им в България ще продължи и през 2022 г., като Клийнтех България ще проучи детайли и добри практики, които да са в помощ на екипа на София Тех Парк при планиране на предстоящи инициативи.

     
Източник: София Тех Парк; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: София Тех Парк   GRESS   ИНТЕРРЕГ Европа  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...