Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Община Ловеч подписа договор за изпълнение на СМР – подмяна на уличното осветление в гр. Ловеч и с. Дойренци

07.02.2022   |   Бизнес
 

Община Ловеч стартира работата по проект "Енергийно ефективна модернизация на селищните системи за външно изкуствено осветление на гр. Ловеч и с. Дойренци". 

Общата стойност на проекта е 1 172 503,20 лева, представляващи 100% БФП. Строително-монтажните дейностите ще започнат около 15 март т. г.

Проектът е разработен по процедура "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините" по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност", финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. Включва дейности по замяна на съществуващите конвенционални улични и паркови осветителни тела с 3438 бр. високоефективни LED осветители, въвеждане на автоматизирана система за централизирано управление и мониторинг на уличното осветление и на мерки за използване на енергия от ВЕИ.

Предвидено е използване на Възобновяеми енергийни източници за захранване на уличното осветление, като се използват соларни модули. На покрива на сградата на бившето СПТУ "Дочо Пенков", в Северна индустриална зона, ще се монтира фотоволтаичнa централa, която ще работи с хибридни инвертори и блoкове с акумулаторни батерии. Енергията, събраната през деня, ще бъде складирана в акумулаторните батерии и отвеждана към уличното осветление вечерно време. Предвижда се електрическата енергия, произведена от ВЕИ, да е минимум 10,7% от необходимата за уличното осветление.

Очаква се намалено годишно потребление на първична енергия с 888 560 kWч/год; намалени емисии на парникови газове с 1241 тона годишно и подобряване на качеството на въздуха и повишаване на качеството на работната среда и живот на 43 242 души.

След приключване на дейностите по проекта ще бъдат достигнати 75% енергийни спестявания. Очакванията са разходите за ел. енергия за улично осветление да спаднат приблизително до 90 хил. лв. Тази прогнозна сума е изчислена преди повишаването на цените на електрическата енергия.

 

     
Източник: община Ловеч

Ключови думи: община Ловеч   улично осветление  

Област: Осветление  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...