Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric представи първата по рода си рамка за устойчивост в сферата на центровете за данни

07.02.2022   |   Бизнес
 

Schneider Electric публикува първата в сектора цялостна нова рамка за екологично устойчиви центрове за данни. Тя предлага пет области на въздействие върху околната среда и съдържа ключови показатели за операторите на центрове за данни на различни етапи от техния напредък към устойчивост. Като използват рамката, операторите могат да намалят въздействието, което центровете за данни оказват върху околната среда.

Центровете за данни са гръбнакът на днешния цифров свят, но те произвеждат до 2% от световните въглеродни емисии, което се равнява на емисиите на авиокомпаниите, отбелязват от Schneider Electric.

По думите на Панкаж Шарма, изпълнителен вицепрезидент на подразделението Secure Power на Schneider Electric, компанията е разработила цялостна рамка със стандартизирани показатели, която да ориентира операторите и сектора като цяло за въздействието им върху околната среда. "Нашето намерение с тази рамка е да подобрим сравнителния анализ и напредъка към екологична устойчивост, за да опазим природните ресурси за бъдещите поколения", посочва Шарма.

"Секторът на центровете за данни е постигнал значителен напредък в повишаването на енергийната ефективност, но с нарастването на търсенето на дигитални услуги той трябва да продължи да се ангажира с дългосрочни инициативи за устойчивост", посочва Роб Брадърс, вицепрезидент на програмата за центрове за данни и услуги за поддръжка в IDC. "И тъй като няма как да въздействате върху онова, което не измервате, компаниите трябва да формулират ясни и последователни показатели, по които отчитат не само ефективните технологии, но и потреблението (или евентуалното унищожаване) на природни ресурси като вода, земя и биоразнообразие", допълва Брадърс.

Рамката на Schneider Electric е разработена от Изследователския център за енергийно управление на компанията, който използва опита на експерти по ESG, консултанти по устойчивост, учени от центрове за данни и архитекти на решения за центрове за данни, за да елиминира компромисите при измерването и отчитането. 

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   центрове за данни  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...