Industry Info  
Festo
Festo

Възможно ли е производството на големи компоненти за вятърни турбини с 3D принтер? - 04.02.2022

04.02.2022   |   Начало»Бизнес
 

Изследователи от американската Национална лаборатория Оук Ридж (ORNL) наскоро реализираха проект за изработка на голям стоманен компонент за вятърна турбина с помощта на 3D принтер. Целта на проекта е да се докаже, че адитивното производство е възможна алтернатива на конвенционалните заваръчни процеси при производство на компоненти за вятърни турбини.
 
Навлизането на вятърната енергия в САЩ зависи до голяма степен от способността на предприятията да произвеждат големи, комплексни структури. Адитивното производство може да намали разходите и да увеличи производителността в сравнение с традиционните методи, смятат от ORNL.
 
Изследователите сравняват характеристиките и общите производствени разходи и установяват, че докато краткосрочните разходи за 3D печат са съизмерими с тези при заваряването, то прогнозните дългосрочни разходи са по-ниски.
 
"Адитивното производство с метали позволява изработката на леки компоненти и сложни дизайни, чието производство с традиционни процеси не е изгодно", коментира Браян Пост от ORNL. Според него тази технология може да направи възможно бързото принтиране на големи рециклируеми метални структури за вятърни турбини.

     
Източник: ORNL

Ключови думи: ORNL   3D принтери   вятърни турбини  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...