Industry Info  
Festo
Festo

ТУ – Варна създава софтуерен хъб в партньорство с ИТ индустрията

03.02.2022   |   Бизнес
 

Технически университет – Варна стартира създаването на софтуерен хъб в кампуса на университета. Предвидена е самостоятелна триетажна сграда, която се реновира с цел модернизиране на инфраструктурата. По този начин ще се създадат всички удобства за офиси на ИТ компании от Варна и страната, посочват от висшето учебно заведение.

В рамките на хъба са предвидени три посоки на взаимодействие – обучение, съвместни европейски и национални проекти и научноизследователска и развойна дейност. И трите компонента дават възможност за сътрудничество между университета и бизнеса при създаването на бъдещите ИТ инженерни кадри. Студентите могат да провеждат практическите си занятия и стажове в реална работна среда, а експерти от ИТ бизнеса – да предават своите знания и опит и да профилират и наемат специалисти за конкретните си нужди, поясняват от ТУ – Варна.

Понастоящем университетът изпълнява европейски и национални проекти с бюджет над 4 млн. лв., като за 2022 г. се очакват нови европейски проекти на обща стойност над 3 млн. евро.

Фирмите от ИТ Клъстер – Варна подкрепят инициативата и са ядрото на софтуерния хъб, като подпомагат развитието на предприемачески умения сред студентите и докторантите, така че най-предприемчивите да получат конкретна подкрепа при създаването на собствени ИТ бизнеси, посочват от ТУ – Варна.

     
Източник: ТУ – Варна

Ключови думи: ТУ – Варна   ИТ индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...