Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Изпълнени са над 80% от дейностите по реализацията на интерконектора Гърция - България

03.02.2022   |   Проекти
 

Над 80% от строителните дейности по реализацията на интерконектора Гърция - България са изпълнени към края на месец януари. Хидротестовете на територията на Гърция са изцяло завършени, а процедурата вече напредва и по българската част от трасето – изпитанията на 4 от общо 11 участъка на територията на България вече са приключени.

Общият дял на изпълнени хидротестове достига 2/3 от цялата дължина на трасето на газопровода. Процесът е ключов за завършването на техническата част от проекта. Чрез тестовете се удостоверява механичната якост и плътност на газопровода и се гарантира, че инфраструктурата е готова за регистриране като газово съоръжение.

Във връзка със заложената дата за въвеждане на интерконектора в търговска експлоатация – юли т. г., проектантската компания работи активно по варианти за оптимизация на сроковете по оставащите административни и сертификационни процедури.

От началото на т. г. успешно са проведени и интегрирани приемо-приемателните тестове (FAT) на оборудването за системата за управление на технологичния процес (SCADA) и съпътстващите системи за комуникация, анализ и наблюдение. Всички съоръжения на газопровода ще се управляват и следят автоматизирано от операторите на смяна благодарение на модерните системи за дистанционен контрол.

     
Източник: ICGB

Ключови думи: ICGB   IGB   газопровод  

Област: Енергетика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...