Industry Info  
Festo
Festo

Фирма в Исперих стартира производство на детайли с 3D принтер с европейски средства - 01.02.2022

01.02.2022   |   Начало»Бизнес
 

Фирма Мибо принт – Божидар Красимиров получи финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. за закупуване на оборудване в рамките на изпълнението на проект "Създаване на иновативно 3D печатно студио на територията на МИГ "Исперих" по мярка 6.4. "Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности" на Стратегията за водено от общностите местно развитие.

Основната цел на проекта е създаване на устойчиво и иновативно производство в сферата на производството на детайли, както и откриване на нови работни места.

Общата стойност на инвестицията е 57 988,87 лв., от които 52 189,99 лв. са безвъзмездно финансиране, а 5 798,88 лв. е собственото участие на бенефициента.

Проектните дейности предвиждат доставка на 3D принтер с включен софтуер и един климатик. Ще бъде закупено и оборудване за производство на пластмасови детайли (матрици, детайли за риболовни звънци, воблери и блесни, плувки и др.) чрез 3D принтиране, което ще е основният производствен продукт.

След осъществяването на проекта дружеството ще стартира изцяло нова дейност, за да се задоволи нарастващото търсене на пазара. Освен това ще се създадат условия за назначаване на допълнителен персонал. В резултат от реализацията на проекта се очаква повишаване на заетостта в селския район, подобряване на качеството и количеството на предоставяните от дружеството услуги, както и намаляване на вредното влияние върху околната среда.

Проектните дейности се планира да приключат най-късно до края на юни 2023 г.

     
Източник: ОИЦ - Разград; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ОИЦ - Разград   ЕСИФ   3D принтери  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...