Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Карлсберг България намалява въглеродните емисии с инвестиции в устойчива мобилност и зелена енергия

27.01.2022   |   Бизнес
 

Карлсберг България, водеща пивоварна компания у нас, инвестира в до 200 хибридни автомобила и 960 соларни панела т. г. Целта на компанията е да намали въглеродния си отпечатък и да спомогне за опазването на околната среда. Спестеното количество гориво вследствие на обновяването на автопарка възлиза на около 23 тона на годишна база.

През 2021 г. Карлсберг България е подменила 61 дизелови автомобила с хибридни в своя служебен автопарк, чрез което е успяла да спести около 26 тона въглеродни емисии. Това количество се равнява на 13% намаление на емисиите на CO2, генерирани от служебните автомобили на компанията, в сравнение с предходни години. 

Компанията е инсталирала също 640 броя соларни панели с мощност от 250 KWp в пивоварната си в Благоевград, които снабдяват производствената база със зелена енергия и спомагат за по-екологичното управление на ресурсите. Скоро Карлсберг България планира да въведе в експлоатация още 320 броя панели с инсталирана мощност 125 kWp. Произведената от соларния парк електроенергия се използва изцяло за нуждите на пивоварната. Очакваното годишно производство на двете инсталации е 450 MWh.

"Соларните панели са ефективен начин за генериране на зелена енергия през цялата година, която се използва за производствени нужди. По този начин не само намаляваме въглеродния отпечатък от дейността ни, но и пестим ценни ресурси. Слънчевата енергия е чиста и не отделя вредни вещества, които да замърсяват околната среда. Благодарение на всичките ни усилия в тази посока, през 2021 г. успяхме да спестим общо 4,78 килограма CO2/hl. Вярваме, че това е начинът да постигнем устойчивост в дългосрочен план, като си поставяме още по-амбициозни цели за следващите пет години", коментира Методи Стоянов, директор производство в Карлсберг България.

     
Източник: Карлсберг България

Ключови думи: Карлсберг България   зелена енергия   въглеродни емисии  

Област: Енергетика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...