Industry Info  
Festo
Festo

Връчиха Наградите на германската икономика за 2021 г. - 26.01.2022

26.01.2022   |   Начало»Събитията
 

На 25 януари 2022 г. за осемнадесети път Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди компании, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през последната година.

Победителите тази година са Фесто Производство в категория "Голямо предприятие", Смарт Органик в категория "Малко или средно предприятие", УниКредит Булбанк в категория "Социален ангажимент" и Payhawk в категория "Стартиращо предприятие".

Общо номинираните компании бяха 19, като членството в ГБИТК не беше сред условията за участие. Жури с представители от германо-българските икономически и обществени среди определи победителите във всяка една категория. 

По традиция ГБИТК връчи и почетни грамоти за ползотворно, взаимноизгодно и успешно сътрудничество с ГБИТК през изминалата 2021 г. на Димитър Николов, кмет на община Бургас, на Стефан Йонков, ръководител на службата по търговско-икономически въпроси към Генералното консулство на Република България в Мюнхен, и на Торстен Гайслер, ръководител на бюрото на Фондация Конрад Аденауер в България.

Връчена бе и почетна грамота посмъртно на д-р Любов Попова, дългогодишен председател на специализираната комисия "Обучение и квалификация" към ГБИТК от създаването й в продължение на 15 години.

Сред официалните гости на събитието бяха министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер и Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в София.

Събитието откри д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК. Той сподели радостта си от възможността събитието да се проведе на живо и подчерта, че тази вечер е посветена на успешните истории на българския и германския бизнес въпреки сериозните предизвикателства, пред които COVID-19 постави икономиките по целия свят. Тим Курт, президент на ГБИТК, отбеляза, че Германия запазва мястото си на водещ търговски партньор за България, като е налице както инвеститорски интерес, така и реално са осъществени някои големи инвестиции.

     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: ГБИТК   Фесто Производство   COVID-19  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...