Industry Info  
Festo
Festo

Meltio пуска своя линия материали за 3D принтиране с метали - 26.01.2022

26.01.2022   |   Начало»Бизнес
 

Meltio представи своя линия материали за 3D принтиране, като в същото време запазва отворения код на своите 3D принтери, благодарение на който те работят с материали от други доставчици, съобщиха от B2N, официален представител на производителя на 3D принтери, работещи  с метал, в Югоизточна Европа. По този начин марката подчертава важността на правилния материал за доброто потребителско изживяване при 3D принтиране.
 
Материалите под собствената марка на Meltio са тествани в контролирана среда и са одобрени за производство едва след валидиране на оптималните параметри за 3D принтиране и на оптималните механични свойства на изработените с тях детайли.
 
Първите метални филаменти с марката Meltio са под формата на метална тел и включват: неръждаема стомана Stainless Steel 316L, неръждаема стомана Stainless Steel 308L, мека стомана Mild Steel ER70S, титан Titanium 64 и никел Nickel 718.

Патентованата технология за лазерно заваряване на метална тел от Meltio остава съвместима за работа с материали от други производители. "Революционната технология, заложена в основата на принтерите на Meltio, работи с повечето метали като неръждаема стомана, мека стомана, инструментална стомана, титаниеви сплави и никел. Благородни метали като злато, сплави от кобалт и хром или пък инвар показват чудесни резултати в поръчкови проекти", посочват от B2N и допълват, че материали като мед, алуминий и огнеупорни материали са все още в разработка.
 
Експертите на B2N обръщат внимание, че възможността за избор между сертифицираните от Meltio и наличните на местен пазар материали позволява на потребителите на Meltio да се възползват от преимуществата и на двата варианта. От една страна, одобрените материали от Meltio гарантират качествен печат от първия път с оптимизираните профили за 3D принтиране, а използването на материали от други производители дава възможност за експериментиране и намиране на нови, неизследвани досега приложения.

     
Източник: B2N

Ключови думи: B2N   Meltio   3D принтери  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...