Industry Info  
Festo
Festo

Започна приемът на кандидатури за наградите Нов европейски Баухаус за 2022 г. - 25.01.2022

25.01.2022   |   Начало»Събитията
 

Европейската комисия обяви старта на набирането на кандидатури за наградите Нов европейски Баухаус за 2022 г.

Целта на инициативата е да бъдат отличени идеи на млади таланти, както и съществуващи проекти за устойчивост, приобщаване и естетика, с които Европейският зелен пакт ще достигне до хората и местните общности, посочват от ЕК.

Награди ще бъдат присъдени на проекти и идеи, които допринасят за красиви, устойчиви и приобщаващи места в четири категории – Възстановяване на връзката с природата, Възстановяване на усещането за принадлежност, Отдаване на приоритетно значение на местата и хората, които имат най-голяма нужда от това, и Насърчаване на интегрираното, дългосрочно и обхващащо целия жизнен цикъл мислене в промишлената екосистема. Във всяка категория има по две паралелни конкурсни направления - Нов европейски Баухаус за съществуващи завършени примери през последните две години и Нов европейски Баухаус за изгряващи звезди за концепции или идеи, предложени от млади творци на възраст под 30 години.

В конкурса могат да се включват кандидати от всички държави членки, а и от цял свят, при условие че техните проекти/идеи са разположени в Европейския съюз.

В допълнение към 16-те награди, които ще бъдат присъдени от журито (един победител и един подгласник за всяка категория и направление), чрез публично гласуване ще бъдат отличени още двама лауреати сред най-добрите кандидати. Общо 18 победители ще получат парична награда в размер до 30 000 евро, както и комуникационен пакет, който ще им помогне да доразвият и популяризират своите инициативи.

Срокът за подаване на кандидатури изтича на 28 февруари 2022 г.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ЕС   Нов европейски Баухаус  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...