Industry Info  
Festo
Festo

Връчиха първите годишни награди за корпоративна социална отговорност - 21.01.2022

21.01.2022   |   Начало»Събитията
 

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) връчи първите годишни награди в областта на корпоративната социална отговорност за 2021 г. С призовете бяха отличени добри практики на социално отговорния мениджмънт на компаниите и ангажираността им с различни социални каузи, които благоприятстват развитието на служителите, околната среда и обществото, посочват от министерството.

"Корпоративната социална отговорност е тема, която ще набира все по-голяма популярност и ще търси своето място в нашето ежедневие с все по-голяма настойчивост. В последните години все повече компании и структури на публичния и гражданския сектор осъзнават, че най-висока възвръщаемост имат инвестициите в развитието на техните служители и за изпълнението на каузи, които повишават качеството на живот и подпомагат социалното, икономическо и екологично устойчиво развитие на обществото", заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков при откриването на церемонията.

Той връчи наградите в категория "Човешки ресурси", в която победител е Съюзът на пивоварите в България. Организацията представи проект, посветен на устойчивото развитие на социалния диалог и колективното трудово договаряне. Приз за второ и трето място получиха Кауфланд България и Областна администрация Ловеч.

Наградите в категория "Общество" връчи заместник-министър Иван Кръстев. Първото място спечели Идеал Стандарт – Видима с проект, подпомагащ различни сфери на обществения живот – образование, здравеопазване, изкуство, култура и спорт. На второ и трето място се наредиха Съюз на пивоварите в България и Винекс Славянци.

В категория "Околна среда" наградите връчи Петър Начев, директор на дирекция "Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции" в МТСП. Победител в категорията стана Гопет Транс с проект за намаляване на въглеродните емисии в сферата на транспорта и логистиката. На второ и трето място се класираха Карлсберг България и Кауфланд България.

     
Източник: МТСП

Ключови думи: МТСП   корпоративна социална отговорност   СПБ  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...