Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Липсата на кадри е основен проблем в икономиката според двустранните търговско-индустриални камари в България

20.01.2022   |   Събитията
 

Представители на 15 двустранни търговски и индустриални камари в България обсъдиха действия за повишаване на икономическия растеж, подобряване на бизнес средствата за задържане и привличане на чужди инвеститори в България на среща с министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер. Темата на събитието бе "България като нова дестинация за привличане на инвеститори чрез скъсяване на глобалните вериги на доставки".

По време на своите представяния всяка от камарите постави пред министър Лорер своите приоритети и перспективи за съвместна работа с Министерството на иновациите и растежа, както самостоятелно, така и в общия формат на двустранните камари. Министърът от своя страна коментира, че е изключително важно да се популяризира България като ниършоринг дестинация.

Представителите на търговските камари посочиха като един от основните проблеми в икономиката липсата на кадри. Друг проблем, който отбелязаха, е гарантиране на върховенството на правото, в това число на местните и чуждестранните инвеститори.

На срещата Георги Александров, член на Борда на директорите и председател на комитет "Иновации, изследвания и стартъпи" към Американската търговска камара в България (AmCham), представи част от целите на камарата, сред които водеща е върховенство на закона и правото, както и конкретните цели на комитет "Иновации, изследвания и стартъпи", а именно развитие на методология за технологичен трансфер между академичната общност и бизнеса в България, законови промени за развитие на предприемачеството и увеличаване на ресурсите за рисково и дялово инвестиране и създаване на среда за пазарно и технологично валидиране на стартъп идеи, продукти и услуги.

     
Източник: МИ, AmCham; Снимка: МИ

Ключови думи: МИ   AmCham   търговско-индустриални камари  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...