Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Rohde & Schwarz и Broadcom предлагат ново решение за тестване на 6 GHz Wi-Fi радиокомуникации

18.01.2022   |   Технологии
 

Rohde & Schwarz обяви наличието на тестови решения за чипсетите Wi-Fi 6E на Broadcom, първите в индустрията, които работят в 6 GHz честотна лента. Двете компании съвместно верифицираха новата платформа за тестване на безжично оборудване R&S CMP180, която е подходяща както за изследователска и развойна дейност, така и за производствени системи.

Изменението на стандарта IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6/6E) с поддръжка на обхватите 2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz има за цел да подобри ефективността на WLAN системите, особено пропускателната способност на единична станция в среда с множество сигнали и при работа на открито. Wi-Fi 6E предлага до 1,2 GHz свободен Wi-Fi спектър за нелицензирана употреба в 6 GHz лента и достъп до седем 160 MHz канала.

Платформата за тестване на радиокомуникационни сигнали R&S CMP180 е квалифицирана за използване с Broadcom 6 GHz Wi-Fi чипсети на ниво RF за параметри като величина на векторната грешка (EVM), измерване на време и съответствие на емисионен спектър. Rohde & Schwarz също така предоставя развойния софтуер Wireless Manufacturing за 6 GHz Wi-Fi чипсетите, както и сервизни решения за OEM и ODM компании.

"Радваме се да предоставим персонализирани тестови решения, които помагат на клиентите на Broadcom да въведат най-новата Wi-Fi технология на пазара. Съвместните усилия с Broadcom във връзка с Wi-Fi 6E осигуряват и солидна основа за подобряване на нашето тестово решение за следващото поколение Wi-Fi 7, което ще се възползва от 6 GHz обхвата, осигурявайки по-висока производителност и пропускателна способност", обясни Кристоф Пойнтнер, старши вицепрезидент в Rohde & Schwarz.

R&S CMP180 осигурява надеждно тестване чрез метод без сигнализиция, като поддържа съвременните безжични стандарти, включително Wi-Fi 6E, Wi-Fi 7 и много други. Удвоеният брой сигнални анализатори (2xVSA), генератори (2xVSG) и RF портове (2x8) позволява извършване на едновременни измервания в един VSA/VSG тестер.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   Broadcom   R&S CMP180   Wi-Fi 6E   6 GHz Wi-Fi  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...