Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Българската стопанска камара пое председателството на АОБР

17.01.2022   |   Събитията
 

Българската стопанска камара (БСК) пое от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) ротационното председателство на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за 2022 г. На първото за годината заседание на асоциацията председателят на АИКБ Васил Велев предаде председателството на АОБР на председателя на БСК Добри Митрев.

В заседанието взеха участие представители на членовете на АОБР, сред които са национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Те оцениха председателството на АОБР през 2021 г. като изключително успешно с оглед на трудната ситуация, свързана с епидемиологичната обстановка, предизвикателствата пред бизнеса, породени от COVID-19, и възникването на икономическа криза като следствие от пандемията и изолацията, както и драстичното повишение на енергийните цени. 

Участниците в заседанието обсъдиха насоките и приоритетите на АОБР за 2022 г. и спешни действия за намиране на работещи решения във връзка с кризата, породена от безпрецедентно високите цени на природния газ и електрическата енергия за небитовите потребители. Обсъден беше и новият дизайн на мярката "60/40" от 1 март 2022 г., като бе решено да се поиска от правителството създаване на междуведомствена работна група с участието на Министерството на финансите, Министерството на труда и социалната политика и национално представителните работодателски и синдикални организации, която да изработи адекватен регламент за мярката, така че тя да бъде достъпна за максимално широк кръг засегнати от кризата предприятия.

     
Източник: БСК

Ключови думи: БСК   АОБР   АИКБ   КРИБ   БТПП   COVID-19  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...