Industry Info  
Festo
Festo

Общо 94 са кандидатурите за Наградите на БАИТ за 2021 г. - 14.01.2022

14.01.2022   |   Начало»Събитията
 

Обявиха кандидатурите за единадесетото издание на годишните награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Тази година общо 94 проекта ще се състезават в осем категории.

Най-много кандидатури – 22, са подадени в категорията Успешен български ИКТ продукт/услуга, в която ИКТ компании разкриват подробности за конкурентните предимства и пазарната реализация на продуктите си. Сред заявките има решения, базирани на изкуствен интелект и машинно самообучение. Тук се конкурират и различни платформи, специфични за сектора на реализация – за оперативно управление на производствени процеси, ГИС платформа, за Peer-to-Peer кредитиране и инвестиране, за управление на зарядни станции за електрически автомобили и др. 

За Образователна награда сили ще мерят 21 участника, а силна конкуренция има и в категорията Младежка награда. В нея ще се състезават 11 проекта, сред които робот, задвижван от екоенергия, полуавтономен дрон за доставки, смарт електромер, платформа, базирана на невронни мрежи, и др.

В категория Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика се състезават 11 кандидатури, които демонстрират дигитализацията на български компании от различни сектори – промишлени предприятия, компании за комунални услуги, фармация и козметика, застраховане и др.

11 компании са в надпревара и в категория Start UP. Проектите представят разработки на базата на VR технологии и изкуствен интелект, както и продукти за управление на процеси и дигитални плащания.

В категория Публична администрация са подадени 10 кандидатури, а в категория Журналистически принос – 8.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 24 февруари 2022 г.

     
Източник: БАИТ

Ключови думи: БАИТ   изкуствен интелект   роботи   електромобили  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...