Industry Info  
Festo
Festo

Дънди Прешъс Металс реализира рекорден добив на злато трета поредна година

13.01.2022   |   Бизнес
 

Дънди Прешъс Металс обяви предварителни данни за производствената дейност в мините в България и в металургичния завод в Намибия за четвъртото тримесечие на финансовата година, приключила на 31 декември 2021 г., както и предварителни годишни резултати за същия период. Данните сочат, че компанията е реализирала рекорден годишен добив на злато за трета поредна година.
 
По думите на Дейвид Рей, президент и главен изпълнителен директор на компанията, Дънди Прешъс Металс продължава да отчита впечатляващи резултати и през четвъртото тримесечие на 2021 г. благодарение на рекордния добив на злато в Ада Тепе в комбинация със силните резултати, постигнати в Челопеч.
 
В България в мината в Ада Тепе през четвъртото тримесечие на 2021 г. са добити рекордните 33 800 унции злато. През 2021 г. в мината са добити приблизително 133 000 унции злато, като така е достигнат таванът на прогнозите за годината.
 
В мините в Челопеч са добити приблизително 49 000 унции злато и над 4 хил. тона мед през четвъртото тримесечие на 2021 г. Добивът на злато надхвърля очакванията в резултат на добив в зони с по-високо съдържание на злато и по-добро извличане. През 2021 г. в Челопеч са добити приблизително 177 000 унции злато и близо 16 хил. тона мед.

В металургичния завод в Намибия през четвъртото тримесечие на 2021 г. са преработени приблизително 52 000 т комплексен концентрат и 189 700 т за цялата година.

     
Източник: Дънди Прешъс Металс

Ключови думи: Дънди Прешъс Металс   Dundee Precious Metals   минна индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...