Industry Info  
Festo
Festo

Започна строителството на новия завод на Ате Пласт в Индустриална зона "Загоре" - 12.01.2022

12.01.2022   |   Начало»Проекти

Ате Пласт стартира строителните дейности по изграждането на новия завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки на компанията в Индустриална зона "Загоре", съобщават от регионалния клон на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в Стара Загора. Предвижда се третият завод на Ате Пласт да бъде с изключително модерна, съвременна архитектура.

Строителството се очаква да приключи до края на тази година. Съоръжението ще се простира на 6,5 дка с прилежащите складове, като цялата закупена площ в Индустриална зона "Загоре" е 20 дка. Новите машини за него вече са поръчани и трябва да пристигнат в средата на годината.

По последни данни инвестицията ще надхвърли предварително заложените 10 млн. лв. поради настоящата инфлация и постоянно покачващите се цени на материалите.

Целта на проекта е да се удвои и дори утрои капацитетът на компанията за производство на печатни опаковки, който към момента е 2000 т годишно. Управителят на Ате Пласт Мария Жекова сподели, че към момента натовареността в Завод 2000 за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки е огромна поради увеличеното търсене на сигурни опаковки в ситуацията с кризата, причинена от появата на COVID-19, през последните две години.

Ате Пласт ще продължи през 2022 г. и разширяването на складовите пространства на територията на Завод 1000 – Екструдиране и Конфекция, изграждайки още 3 халета на обща площ от 2100 кв. м, съобщиха от фирмата.

Проектът получи сертификат за инвестиция клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

     
Източник: БТПП – Стара Загора

Ключови думи: БТПП – Стара Загора   Ате Пласт   опаковъчна индустрия   фолиа  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...