Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Три автомобилостроителя заедно инвестират 500 млн. евро в зарядна инфраструктура в Европа

11.01.2022   |   Бизнес
 

Volvo Group, Daimler Truck и TRATON GROUP обявиха намерението си да създадат съвместна компания, която да изгради и пусне в експлоатация мрежа от зарядни станции за електрически автомобили, тежкотоварни камиони и автобуси в Европа. Трите компании ще инвестират общо 500 млн. евро в проекта.
 
Съвместната компания ще бъде базирана в Нидерландия. Тя ще инсталира поне 1700 високоефективни зелени зарядни станции на и в близост до магистрали, както и в логистични зони и крайни дестинации през първите пет години след основаването си. Планира се броят на зарядните станции да се увеличи значително в следващите години чрез привличането на нови партньори.
 
Заявената цел на инициативата е да се спомогне за реализацията на целите, заложени в европейската Зелена сделка, за постигане на въглеродно неутрален транспорт до 2050 г.
 
Изпълнителният директор на Daimler Truck Мартин Даум коментира, че обединяването на три големи конкурента в областта на автомобилните технологии с цел изграждането на така необходимата на Европа зарядна инфраструктура е забележително постижение. Заедно трите компании искат да отправят ясен сигнал към останалите представители на индустрията да последват техния пример и да действат още сега за намаляване на въглеродния отпечатък в транспорта, допълни Даум.

     
Източник: Volvo Group; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: зарядна инфраструктура   ЕС   Зелена сделка   автомобилна индустрия  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...