Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

МОСВ подготвя нова методика за контрол на промишлените предприятия

10.01.2022   |   Бизнес
 

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) подготвя нова методика за контрол на промишлените предприятия, както и повишаване на санкциите за замърсяване от индустрията, съобщи министърът на околната среда и водите Борислав Сандов по време на посещението си в Русе.

"Работим за промяна в методиката за извършване на комплексни проверки на промишлените предприятия", съобщи министър Сандов. Той допълни, че в цялата страна ще се увеличат мониторинговите станции за качеството на атмосферния въздух, както и ще се извършва анализ, който да установява химическия състав на замърсяващите компоненти.

В новия модел на контрол се предвиждат т.нар. кръстосани спешни проверки – експерти от една регионална инспекция да проверяват обекти и предприятия на територията на друга, както и задължително участие на граждани.

В най-скоро време ще бъде предложено и драстично увеличаване на глобите за индустриално замърсяване. "Идеята е санкциите да бъдат достатъчно високи и съответно възпиращи за потенциалните нарушители", заяви Сандов.

     
Източник: МОСВ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МОСВ   промишлено замърсяване  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...