Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Рекордно малък брой находища на нефт и природен газ са открити през 2021 г.

10.01.2022   |   Бизнес
 

Броят на находищата на нефт и газ, открити в света през 2021 г., е на път да остане на най-ниското си ниво от последните 75 години насам, сочи анализ на Rystad Energy.

До края на ноември общите открити количества за 2021 г. се изчисляват на 4,7 млрд. барела нефтен еквивалент (BOE) и при липса на съобщения за големи нови находища през декември, индустрията ще приключи годината с най-малко нови находища от 1946 г. насам. Това ще бъде и значителен спад от 12,5 млрд. BOE, открити през 2020 г.

Нефтът продължава да преобладава в микса от въглеводородни горива с дял от 66% от всички находища. През ноември 2021 г. бяха обявени седем нови находища, като общият им обем се изчислява на около 219 млн. BOE. На месец средно се падат по 424 млн. ВОЕ от нови находища. Спадът в общия обем е показател за липса на големи самостоятелни находища, какъвто бе случаят и през предходните години.

Най-голямото находище, открито през ноември 2021 г., е това на руската компания Лукойл на западното крайбрежие на Мексико, чийто обем се изчислява на около 75 млн. ВОЕ. Находището ще увеличили общите запаси, открити от руската компания в Северна Америка, но не достатъчно, за да се пристъпи към разработването му и ще е необходимо откриването на нови находища с подобен мащаб, преди да се премине към подготовката на проект за разработването им. Тези находища все пак дават надежда на Мексико, че страната може да спре или забави спада в производството. Предвидено е сондирането на няколко кладенеца, като много от тях ще бъдат проучвани от водещи международни петролни компании.

Край бреговете на Малайзия Nangka-1 се сондира втори поред кладенец в Блок SK 417. Проучвателните сондажи са направени от тайландския държавен оператор PTTEP до дълбочина 3758 м.

Норвегия продължава да открива малки до средни находища, които обещават възможност за експлоатацията с наличната инфраструктура.

     
Източник: Rystad Energy; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Rystad Energy   петролна и газова индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...