Industry Info  
Festo
Festo

Участието на DESFA в акционерната схема на Gastrade е ратифицирано

06.01.2022   |   Бизнес
 

Участието на гръцкия национален газов оператор DESFA в акционерната структура на компанията Gastrade, която отговаря за разработването на терминала за втечнен природен газ (LNG) при Александруполис, беше ратифицирано по време на церемония в Атина.

С ратификацията DESFA придобива като акционер 20% дял в проекта за изграждане на плаващо съоръжение за съхранение и регазификация на втечнен природен газ (FSRU) при гръцкия град Александруполис. Споразумението беше подписано от главния изпълнителен директор на DESFA Мария Рита Гали и от Елмина Копелузу, основател, акционер и председател на борда на Gastrade. Ратификацията се изпълнява след неотдавнашното одобрение от Европейската комисия, въз основа на Регламента за сливанията на ЕС, за придобиване на съвместен контрол върху Gastrade от DESFA, Елмина Копелузу, DEPA Commerce AE, GasLog Cyprus Investments Ltd. и българския газов оператор Булгартрансгаз.

Изграждането на терминала за втечнен природен газ при Александруполис ще допринесе активно за енергийната сигурност, ликвидност и ефективност на страната и ще засили стратегическата роля на Гърция в Югоизточна Европа, предлагайки нови възможности за износ на природен газ в региона. LNG терминалът е сред ключовите проекти от общ интерес  на ЕК и е важен приоритет за Европейския съюз, тъй като подобрява сигурността и диверсифицира източниците и маршрутите на енергийни доставки.

     
Източник: DESFA;Gastrade

Ключови думи: DESFA   Gastrade   природен газ   ЕС   ЕК  

Област: Енергетика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...