Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Робот FANUC M-10iD, зареждащ торби с вентилни отвори

04.01.2022
 

Сивико разработи гъвкава и високопроизво-дителна роботизирана система за зареждане на празни вентилни торби, базирана на индустриален робот FANUC M-10iD. Тази роботизирана система има редица предимства като основните са повишена производителност, голяма гъвкавост, компактен размер и лекота на използване.

Вентилните торби са много популярно решение за опаковане при производството на различни продукти като сухи строителни смеси, торове, храни, зърно, слънчогледово семе, минерали, химикали, каучукови и пластмасови гранули и др. Ключови предимства са приложимостта им за високоскоростно пълнене и правоъгълната форма, която придобиват, когато са пълни. Заради тази характеристика те стоят много стабилно и е възможно палетизиране на много торби на един палет.

Недостатък на много от по-малките и средно големи машини за пълнене на торби обаче е, че те трябва да се обслужват ръчно. Операторът трябва постоянно да е до машината и да зарежда празните вентилни торби. Това е монотонна работа и когато операторът се отегчи и разсее, се забавя цикълът на работа.

"FANUC M-10iD достига най-висока скорост на осите и прецизност в своя клас. Той работи със специализиран хващач, разработен специално за това приложение. Чрез него взема торбите, отваря ги и ги поставя върху дюзите на пълнещата машина. Системата работи в координация с машините за пълнене. Тя разполага с магазин за празни торби, който може да побере десетки различни видове торби, предлага дълъг период на автономна работа и спестява място заради компактните си размери", подчертава Светослав Василев, управител и съдружник в Сивико.


Вижте как работи системата с робот FANUC M-10iD в следното видео.

 

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   FANUC M-10iD   роботи   вентилни торби   Сивико   Siviko  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...