Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

B2N разкрива коя 3D технология е по-подходяща за бързо прототипиране

 

Защо е важно бързото прототипиране на етап разработка на нови продукти?
 
Благодарение на бързото прототипиране (което се ползва синонимно с 3D принтиране), можете да тествате многобройни варианти на сложни детайли от различни материали, докато достигнете до правилната формула между форма, функция и материал. Има две водещи причини итерациите (тестовете) да са ключов момент от разработката на нов продукт: ергономичност и постигане на правилната геометрия.
 
FDM технология
 
FDM 3D принтерите са най-честият избор на фирми, които се насочват към 3D принтирането. Те са достъпни като цена, работят с разнообразни пластмасови материали, сравнително бързи са за размера на детайлите, не заемат много място, могат да се сложат върху всяко едно работно бюро (от там и термина десктоп 3D принтери). От принтерите, които предлага фирма B2N, такива са машините на марки Ultimaker, Raise3D, Omni3D.
 
С развитието на дейността и желанието на развойните екипи да работят с прототипи, по-близки до крайния продукт откъм материал и функция, много фирми допълват машинния си парк с индустриални 3D принтери или изнасят 3D принтирането като услуга. С индустриален 3D принтер можете да принтирате от инженерни до промишлени пластмаси, композитни материали и поликарбонати, които имат топлоизолационни качества, електроизолационни качества, устойчиви са на удар, деформации, високи температури, не подлежат на корозия и не се износват като металните детайли. Висок професионален клас 3D принтери в портфолиото на B2N са индустриалните серии на Raise3D, Ultimaker, Intamsys, Omni3D, BigRep, Markforged.
 
SLA технология
 
Ако е нужно визуално прототипът да изглежда като естетически завършения краен продукт или ако принтираните детайли се ползват директно в сглобката на крайния продукт, тогава SLA технологията е за предпочитане. SLA 3D принтерите на Formlabs имат отлични характеристики за прецизност и детайлност на принтираните детайли.
 
SLS технология
 
Следващо ниво на 3D принтиране е SLS технологията. Това е метод, който работи с полимерен материал под формата на пудра и е подходящ за директно производство на малки серии продукти или на много различни прототипи наведнъж. Заради тази особеност SLS е ненадмината технология откъм време за изработка и прецизност.
 
Formlabs Fuse 1
 
Fuse 1, SLS 3D принтерът на марка Formlabs, се предлага и в изключително компактни размери. Стартъпи или по-малки бизнеси имат ограничения в работното пространство, затова компактните размери са решаващ фактор в някои случаи. "HP и EOS имат фантастични SLS 3D принтери, но са големи и имат изисквания за място и вентилация, каквито Fuse 1 няма. Kогато притежаваш собствен 3D принтер от висок клас, изучаваш особеностите му, какво да очакваш като изпълнение спрямо толеранс и съвместимост с материала и можеш да подобряваш резултатите след всяка итерация", коментират от B2N. "Това предимство се губи, когато изнесеш услугата на подизпълнител. Тогава нямаш контрол над процеса и губиш излишно време, понеже не познаваш възможностите на машината".
 
Не на последно място, предимството на SLS пред FDM технологията е, че няма подпорни структури.
 
Fuse 1 с неговата иновативна SLS технология позволява специалистът да се съсредоточи върху дизайна, а не върху процеса на принтиране.
 
Повече за Fuse 1 може да научите тук.
 
За демонстрация или консултация за Вашия бизнес се свържете с консултантите на B2N през формата за контакти на официалната страница на фирмата.

     
Източник: B2N

Ключови думи: B2N   3D принтери   FDM   SLA   SLS   Fuse 1   Ultimaker   Intamsys   Formlabs  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...