Industry Info  
Festo
Festo

Новостите в технологичния сектор влизат в 147 училища в рамките на програмата "Бизнесът преподава"

20.12.2021   |   Бизнес
 

Ученици и учители от 147 държавни и общински училища ще се запознаят с новостите в технологичния сектор с помощта на бизнеса в рамките на Национална програма "Бизнесът преподава", съобщиха от Министерството на образованието (МОН).

За реализацията на програмата, която включва семинари и практически обучения, организирани от бизнеса, са отпуснати близо 300 000 лв.

Предвижда се представители на предприятия да участват в учебния процес в 122 училища. Специалистите ще запознаят децата с практическата приложимост на технологиите по изучаваните от тях предмети. Целта е учениците да бъдат мотивирани да изучават професии и профили в областта на предприемачеството и STEM компетентностите.

През тази учебна година 155 преподавали от 25 училища ще повишават знанията и уменията си в реална работна среда. Учителите ще се запознаят с развитието на технологиите и съвременните изисквания на пазара на труда.

Разширяването на "Бизнесът преподава" дава възможност за включване и на училища, които обучават ученици в начален и прогимназиален етап. Най-голям интерес има към фирмите от ИТ сектора и темите "Роботика", "3D принтиране" и "Виртуална реалност".

     
Източник: МОН

Ключови думи: МОН   Бизнесът преподава   роботика   3D принтиране   виртуална реалност   STEM  

Област: Образование  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...