Industry Info  
Festo
Festo

ЕК обяви инвестиции от 1 млрд. евро в проекти за подобряване на европейската инфраструктура за свързаност

17.12.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия прие първата работна програма по Механизма за свързване на Европа (МСЕ) – Цифрови технологии, в рамките на която ще инвестира над 1 млрд. евро за периода 2021 – 2023 г. в проекти за подобряване на европейските инфраструктури за цифрова свързаност.

Подобряването на европейската инфраструктура за свързаност ще бъде от основно значение за постигането на цифрова трансформация на Европа, съгласно посоченото в "Път към цифровото десетилетие", както и за да се гарантира, че всички домакинства в ЕС ще имат достъп до гигабитова свързаност и всички населени райони ще бъдат обхванати от 5G до 2030 г., посочват от ЕК.

По линия на МСЕ – Цифрови технологии се предвижда да бъдат подкрепени проекти за разгръщане на 5G инфраструктури в Европа и по-специално 5G покритие по трансграничните коридори и 5G за интелигентни общности и за създаване на нови или значително модернизиране на съществуващите опорни мрежи, включително федерирани облаци, свръхсигурни квантови комуникационни инфраструктури и подводни кабели, за да се подобри функционирането на електронните съобщителни мрежи в рамките на и между държавите членки, както и между Съюза и трети държави. Предвижда се и въвeждане на инфраструктура за цифрова свързаност, свързана с трансгранични проекти в областта на транспорта или енергетиката и/или подпомагане на оперативни цифрови платформи, пряко свързани с транспортната или енергийната инфраструктура.

Първите покани за представяне на предложения по линия на МСЕ – Цифрови технологии ще бъдат публикувани в началото на януари 2022 г. Малко след стартирането заинтересованите страни ще могат да се включат в информационно събитие, за да научат повече за приоритетите и основните аспекти на поканите, както и за процеса на оценяване и възлагане.

     
Източник: ЕК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕК   ЕС   цифрови технологии   5G инфраструктура  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...