Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Дизеловите генератори на Cummins вече могат да се използват и с парафинови горива

16.12.2021   |   Бизнес
 

Cummins обяви, че цялата линия дизелови генератори на фирмата вече е сертифицирана за използване с парафинови горива (EN 15940), включително хидрогенирани растителни масла (HVO) при приложения в режим на готовност, съобщават от ИПО, официален вносител на дизеловите генератори на Cummins в България.
 
Сертификацията е част от цялостната стратегия на Cummins за развитие на иновативни решения с принос към декарбонизацията и проактивно подпомага компанията в намаляването на емисиите от вече съществуващите й технологии.
 
"Нашите клиенти постоянно напредват в областта на декарбонизацията и Cummins е решена да им помага да постигат своите цели за устойчивост. Възможността да се задвижват генератори с HVO горива подкрепя тези цели, като намалява техния въглероден отпечатък", заяви Випул Тандън, изпълнителен директор Global Power Generation в Cummins.
 
Компанията продължава да работи в близко сътрудничество с партньори от индустрията, за да създава решения, които задоволяват нуждите на промишлеността за използване на възобновяема и устойчива енергия. Cummins си партнира с Microsoft Corp., за да пригоди генераторите QSK95 за използване с HVO горива.
 
"Cummins има над 100-годишен опит в интегрирането на доказани генератори с развиващи се технологии. Този опит ни направи достатъчно гъвкави, за да изпълним и преизпълним променящите се световни стандартни, както и индивидуални изисквания на нашите клиенти", посочи Тандън.

     
Източник: ИПО

Ключови думи: ИПО   Cummins   дизелови генератори   QSK95   парафинови горива  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...