Industry Info  
Festo
Festo

Производство с високоефективния материал PEEK като алтернатива на 3D печата с метал

 

B2N е официален представител и вносител за България на световноизвестния производител на професионални 3D принтери за печат с промишлени пластмаси и високоякостни материали INTAMSYS.
 
INTAMSYS (Intelligent Additive Manufacturing Systems) предлага най-съвременни професионални и индустриални 3D принтери, висококачествени 3D материали и други 3D услуги, а специалистите от B2N са на разположение да консултират, помагат в избора на подходяща система за адитивно производство, извършват инсталация, първоначално обучение за работа с машините и проследяват оптималната работа на принтерите с гаранционно обслужване.
 
Всеки 3D принтер на INTAMSYS е проектиран да принтира оптимално високотехнологични материали като PEEK (полиетер етеркетон) и отговаря на изискванията, наложени в 3D индустрията по отношение на хардуерните характеристики – затворена камера, подсилени дюзи, постоянна вътрешна температура в работната камера и подгряваща платформа.
 
PEEK е една от най-мощните високотехнологични пластмаси за промишлени и медицински приложения. Характеризира се с отлична химична устойчивост и механични свойства при работа на високи температури и все по-често намира пътя си към поточните линии като рентабилен 3D материал. Производствените компании избират INTAMSYS именно заради опита на фирмата в областта на PEEK разработките.
 
Предимствата на PEEK включват:
 

  • Отлична износоустойчивост;
  • Добри плъзгащи свойства;
  • Самогасящ се с ниска емисия на токсични газове и дим;
  • Физиологично безвреден;
  • Отлични електроизолационни свойства;
  • Висока температура на топене;
  • Висока продължителна температура.

 
Алтернатива на 3D печат с метал
 
INTAMSYS предлага ново решение при отпечатването на стяга, арматура и други метални детайли. Иновативното решение използва PEEK вместо метален филамент, като така се намаляват производствените разходи и се съкращава оперативното време.
 
Можете да се свържете директно с B2N за безплатна консултация с цел изготвяне на оптимален план за действие.
 
Повече за 3D принтерите на INTAMSYS може да видите в сайта на B2N. До края на декември 2021 г. те са с празнична отстъпка за нови клиенти. Можете да се обърнете към консултантите от B2N за повече информация.

     
Източник: B2N

Ключови думи: B2N   INTAMSYS   PEEK   полиетер етеркетон   3D принтери  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...