Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Главният изпълнителен директор на Siemens България поема ръководството и на подразделението в Украйна

14.12.2021   |   Бизнес
 

Главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова ще поеме и ръководството на Siemens Украйна в допълнение към настоящата й позиция като ръководител на концерна за България. Тя ще замени на поста Мачей Зелински, който става главен изпълнителен директор на Siemens Полша.

Назначението ще влезе в сила от 1 януари 2022 г. Така д-р инж. Манолова ще отговаря за бизнеса на Siemens в 3 държави в Източна Европа – България, Северна Македония и Украйна, след като през 2019 г. тя пое ръководството и на бизнес операциите в югозападната ни съседка.

"Като глобален технологичен лидер с фокус върху индустрията, инфраструктурата и енергийния сектор, Siemens се стреми да насърчава и подпомага прехода на икономиките в посока на декарбонизация и дигитализация. И двете тенденции оказват огромно влияние върху бъдещето на бизнеса и ние се гордеем, че с нашите високотехнологични и енергийно ефективни продукти, решения и услуги даваме възможност на нашите клиенти и партньори от Централна и Източна Европа да се развиват по устойчив начин и същевременно да останат конкурентоспособни на местните и международните пазари", сподели д-р инж. Манолова.

По думите й Украйна е огромен пазар със сериозен потенциал по отношение на разработването и внедряването на иновативни технологии.

     
Източник: Siemens България

Ключови думи: Siemens   Сименс   декарбонизация   дигитализация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...