Industry Info  
Festo
Festo

ТИЗ представи концепцията за въглеродно неутрални индустриални паркове на форум в Турция

14.12.2021   |   Събитията
 

Инж. Пламен Панчев, създател и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона (ТИЗ), представи концепцията за въглеродно неутрални индустриални паркове на ТИЗ на 5-ата икономическа среща на високо равнище в Истанбул на 10 декември 2021 г.

Форумът събра над 500 министри, представители на държавни институции и бизнесмени от различни страни. Наред с инж. Панчев, който бе един от лекторите, от българска страна взеха участие Тошко Томов, ръководител на службата по търговско-икономически въпроси към Генералното консулство на Република България в Истанбул, и от ТИЗ – Фаик Коркмаз, мениджър Продажби, и Мартин Панчев, BIM експерт.

"Екипът на ТИЗ развива "новото поколение" зони – въглеродно неутрални индустриални паркове (ТИЗ-ВНИП), един пионерски проект не само за България, но и за Европейския съюз. Създадохме едноименен консорциум, в който са включени 5 области, като концепцията е подкрепена от общините Пловдив, Хасково, Бургас, Габрово и Русе", посочи на срещата инж. Панчев.

Той изтъкна, че тази визия на ТИЗ привлича инвеститори, които целят намаляване на въглеродния отпечатък на произвежданите от тях елементи и стоки. Той посочи и конкретни проекти в ТИЗ в областта на електромобилността – електрически велосипеди на Маском и Лидер-96 и първия български електрически камион на Милара Интернешънъл.

По време на форума екипът на ТИЗ проведе разговори за бъдещо партньорство с KALYON PV – най-голямата турска фирма в производството на соларни технологии, и State of Green – датска публично-частна организация в областта на зеления преход.

     
Източник: ТИЗ

Ключови думи: ТИЗ   индустриални зони   електромобилност   ЕС  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...