Industry Info  
Festo
Festo

КИЗА – БГ обяви конкурс за български компании с кръгов бизнес модел на производство

09.12.2021   |   Бизнес
 

Съвет "Кръговата икономика – Зелената алтернатива за България" (КИЗА – БГ) при Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обявява конкурс за компании, ориентирани към кръгов бизнес модел на производство.

Ще бъдат присъдени 2 награди. Първата е за компания с внедрен и работещ кръгов бизнес модел, а втората – за компания, имаща идеен проект за кръгов модел/изградена стратегия и план за действие, които да внедри в бизнеса си.

В конкурса могат да участват компании от всички сектори. Целта му е да стимулира бизнеса в България към трансформация на производството от линеен към кръгов бизнес модел, водещ до акумулирането на по-малко отпадъци и опазване на околната среда.

Кандидатите трябва да изпратят презентация на прилагания кръгов модел или идеен проект за преминаване от линеен към кръгов бизнес модел. Те трябва да имат зелени сертификати като ISO, EMAS или други и наличие на приета, оповестена и прилагана практика на фирмена политика за опазване на околната среда.

Кандидатури ще се приемат до 20 януари 2022 г. на мейл cega-bg@bcci.bg. Повече информация можете да получите на тел.: 02/9883482, 02/8117508.

Наградените компании ще получат грамота и плакет, както и едногодишна подкрепа от страна на Съвета при БТПП за популяризиране на техните успешни практики в страната и зад граница с цел разширяване на пазара за техните продукти или осигуряване на възможности за допълнително финансиране при облекчени условия с цел по-нататъшно развитие и укрепване.

     
Източник: Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Ключови думи: БТПП   КИЗА – БГ   кръгова икономика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...