Industry Info  
Festo
Festo

Rockwell Automation представи нов комуникационен модул за системи ControlLogix

07.12.2021   |   Технологии
 

Rockwell Automation обяви новия комуникационен модул ProSoft IEC 61850 за системи ControlLogix, който дава възможност на производителите, например от минно-добивната или нефтената и газовата индустрия, да подобрят производителността на остаряло оборудване.

 

Модулът позволява на контролните системи ControlLogix да взаимодействат с  интелигентни електронни устройства (IED) по стандарт IEC 61850, за да предоставят информация за управлението и консумацията на енергия на оборудване с критична значимост. Тази информация може да помогне на управленските екипи да подобрят ефективността на производството и да оптимизират потреблението на енергия, подчертават от Rockwell Automation.

 

"Новият модул поддържа до 40 IED устройства в мрежа с активиран резервиран протокол (PRP) и до 225 входно-изходни (I/O) връзки. Разполага с генератор на GOOSE (generic object-oriented substation event) съобщения, който предоставя механизъм за блокиране на релета или товарни клетки с помощта на комуникационна мрежа в съответствие с IEC 61850, като елиминира необходимостта от окабеляване към I/O модулите", обясняват от компанията.

 

Производителите могат също да свържат своето предприятие с помощта на допълнителния профил на DCS системата PlantPAx и специално генерирана инструкция. Системата се интегрира безпроблемно в Studio 5000 за автоматично изграждане на сложни дефинирани от потребителя типове данни, допълват от Rockwell Automation.

 

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   комуникационен модул   ProSoft   ControlLogix  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...